62614232 - 26201712

FAABORG HAVN

I Faaborg føler man sig altid velkommen. Både havn og by byder på mange muligheder, hvad enten man er til handel i butikker, museum, udflugter eller en lækker middag på byens mange restauranter og cafeér. Faaborg er en serdeles god handelsby, da her findes et utal af specialforretninger og supermarkeder. Altsammen ligger i gå afstand og er dermed et stort bonus for sejlerne.

Faaborg Havn ligger midt i Det Sydfynske Øhav i det nok mest attraktive farvand for sejlere i Danmark. Lige uden for havnen ligger en perlerække af smukke øer og indbyder til sejlads i smult vande. Inden for bare 20 sømil finder du 38 havne, så her er spændende nye steder til mange sejlsæsoner – uanset vindretningen kan I altid finde en smuk sejltur i beskyttede farvande. Det bekræfter de ca. 13.000 gæstesejlere, som Faaborg Havn får besøg af hvert år.
Levende havn
Den hyggelige og atmosfærefyldte havn blev anlagt i slutningen af 1600-tallet og er fortsat en aktiv havn med erhvervsfartøjer og fiskere. Færgerne til Lyø-Avernakø og til den lille Bjørnø kommer tøffende ind, og havnen gæstes både af de smukke, gamle træskibe og lystbåde i alle størrelser. At internationale krydstogtskibe lægger til i Faaborg er forholdsvis nyt; det første amerikanske luksus krydstogtskib lagde til i 2011, og siden har flere andre gæstet vores lille by.
Moderne faciliteter
Faaborg Havn byder på alt, hvad en moderne sejler kan ønske sig: nye og store bade-, toilet-, og vaskefaciliteter, gratis trådløst netværk og lege- og grillpladser.

Faaborg har mange spændende turistattraktioner for folk i alle aldre.

Faaborg er en lille hyggelig by, som ligger på den sydfynske kyst, ved Faaborg fjord. Byen hører under Faaborg-Midtfyn Kommune og tilhører Region Syddanmark.

Der er ca. 7.178 indbyggere og byen emmer af idyl og hyggelig stemning. I hele byen er der  mange gamle velbevarede huse og et velbevaret miljø i midtbyen.