62614232 - 26201712

DET SYDFYNSKE ØHAV

Faaborg er omgivet af mange småøer, som ligger i det Sydfynske Øhav.

Når du sejler med Ø-Færgerne, kan du være heldig at se Danmarks eneste hval, nemlig marsvinet.  Marsvinene ses ofte i og omkring Faaborg Havn, og derfor er sansynligheden for at opleve den lille delfinlignende hval, ofte stor her.

Derfor kan man tage på færgerundfart fra Faaborg Havn, hvor de mange færger timevist ligger til.

Ærø

ærø

Ærø er en hyggelig ø med en masse liv og aktiviteter. Her bor cirka 6.700 mennesker fordelt i en række landsbyer, Søby, Marstal og Ærøskøbing.

Ærø ligger smukt mellem det Sydfynske Øhav og den vilde Østersø, og denne position giver øen en helt unik natur. Mikset af små bakker, høje klipper og fantastisk udsyn indbyder til vandreture og naturoplevelser ud over det sædvanlige.

Byen byder på mange aktiviteter, koncerter, butikker og et utal af restarúranter og Cafeér.

Bl.a. Røgeriet i Ærøskøbing, som også har samme koncept som Faaborg Røgeri Café.

http://www.aeroe-ferry.dk/

Bjørnø

bjørnø

Bjørnø er en stærkt kuperet ø, på kun 1,5 kvadratkilometer, med en masse charme og landlig idyl. Størrelsen gør at man kan gå hele vejen rundt om øen, på få timer.

Turen byder på flade strandenge med et rigt fugleliv og høje klinter med den smukkeste udsigt til Fyn og naboøerne i det sydfynske Øhav.

Man kan kigge efter de sjældne og fredede grønbrogede strandtudser, der lever på Bjørnø.

Byen ligger midt på øen og husene er koncentreret langs to gader.

Der er kun 39 beboere som bor fast på Bjørnø. Dog er der gode overnatningsmuligheder, da der både er værelsesudlejning og velindrettede ferielejligheder på øen.

http://www.bjoernoe-faergen.dk

 

Avernakø

Avernakø

I virkeligheden er Avernakø to øer: Avernak og Korshavn. De to øer blev forbundet med en dæmning i 1937.

Avernakø er en lang ø. Der er ca. 8 km. fra færgelejet og til Korshavn, hvor landsbyen Munke ligger nogenlunde midtvejs.

Avernak er den flade del af øen med en spændende og afvekslende natur. På Korshavn stiger landskabet, hvor der er op til 18 meter høje klinter ud mod kysten. Med andre ord er dette et eldorado for lystfiskere og andre naturelskere.

Øen har et aktive miljø med landbrug, herunder en stor produktion af grise, kødkvæg, geder og får med videre. Avernakø har en velfungerende købmandshandel og et spisested (café) på havnen, som har åbent om sommeren.

Desuden er kirken et besøg værd, hvor man blandt andet kan se kopier af unikke oldtidsfund som er fundet på øen.

http://www.oefaergen.com/fartplan.as

 

Lyø

lyø

På Lyø, som kun er 614 hektar, kan du opleve hele Danmarks natur i miniformat: flade strandenge, kyst og hav, 10 meter høje klinter, skov og et frugtbart bakkeland med øens højeste punkt – 24 meter over havets overflade.

Cirka 10 minutters gang fra færgelejet ligger Lyø by med de mange velholdte bindingsværkshuse, gadekærene, kirken og firlængede gårde med store gamle træer. Trods den lille ø, har Lyø fortsat et aktivt samfund med landbrug, kvæghold og mælkeproduktion. Købmanden har åbent hele året.

På Lyø er der gode overnatningsmuligheder: (primitiv) campingplads, værelsesudlejning og velindrettede ferielejligheder.

Så hvis du er til frisk luft og idyl, er Lyø den perfekte ø, at ligge et besøg forbi.

http://www.oefaergen.com/fartplan.asp