62614232 - 26201712

Stormflod 20/10 + 21/10 – 2023

Efter 22 år på Faaborg havn, har vi efterhånden oplevet forhøjet vandstand en del gange. 
Tilbage i 2017 blev der varslet stormflod i Faaborg, og vi lavede 70 stk kæmpe sandsække, af 1 ton grus pr. stk – og barikaderede vores lille røgeri med disse. dette virkede, men arbejdet og prisen på maskiner, sand m.m. var alt for voldsomt.
I 2018 blev det til en Watertube, med et 3-kammer system. Denne “sø-pølse” holdte til det den skulle i 2019, hvor vi igen havde højvande i Faaborg. 
Siden dengang har vi været søgende og fulgt med i udviklingen omkring højvandesikring, både i DK men også ude i den store verden. 
For 2 vintre siden fandt vi dette system.
Det er en Svensk opfindelse, som ligner en kæmpe “bogstøtte”. Problemet var dog dengang, at de kun fandtes i den “lille model” på 50 cm. 
Vi var klar over at hvis vi skulle have gavn af dette system ved os, skulle det være den høje model. 
Derfor tøvede vi heller ikke med at investere sidst vinter, hvor den høje model på 1 meter var færdig godkendt og testet – og klar til salg. 
Det var mere end heldigt at vi havde tænkt frem, og havde dem stående klar, for ellers havde hele Røgeriet været oversvømmet og ødelagt efter denne stormflod 2023. 
Vi var selv lidt betænkelige, da det næsten virkede for godt/nemt til at være sandt. Vi har været vant til at knokle 1 hel dag med at sikre røgeriet inden højvande – samt 1 hel dag bagefter, med nedtagning og oprydning. Nu kunne det gøres på få timer, både før og efter! 
“Bogstøtterne” er nemme at håndtere, de vejer ikke meget – og er lette at klikke sammen.

 

Stormflod 2023, stormflod, højvande, faaborg, storm, højvandssikring, faaborg røgeri cafe, faaborg, fåborg, stormflodsikring, storm 2023

Klargøring:

Forberedelserne begyndte allerede et par dage inden stormen. Dagene op til stormen, havde vi fyldt 4 paller med sandsække. Vi havde købt ekstra pumper, waders og gummistøvle, samt lejet nødgeneratorer m.m,  så vi var 100% klar til at stormfloden ville ramme Faaborg – Fredag d. 20/10. 

– Nemme at håndtere.

– 50 cm vejer kun 6 kg pr. stk.

– 100 cm vejer kun 15 kg pr. stk.

– Hurtigt at opsætte/nedtage.

Kontakt:

Alle er velkommen til at kontakte mig, med spørgsmål omkring dette system.
Da vi virkelig tror at det kan hjælpe mange andre, og gøre en stor forskel for både private/erhverv rundt omkring, som det gjorde for os. 
Tlf/sms 26201712 😊👍

Fotograf: Jørn Ungstrup

 

Opsætning:

Da det var sidste weekend inden sæsonnedlukning i efterårsferien, holdte vi Røgeriet åben så længe som muligt.

Fredag kl. 15:00 lukkede vi Røgeriet, blot 2 timer før tid, hvorefter vi påbegyndte opstæningen af højvandssikringen.

Alle ansatte, som havde mulighed for at hjælpe, mødte ind for at give en hånd med at få højvandsikret ting, både ude og inde.

Imens klargjorde og opsatte vi vores stormflodssikring “de røde bogstøtter”.

Da vi skal hele vejen rundt om Røgeriet, har vi nummereret alle “bogstøtter”, så vi præcis ved hvor de skal stå, for at kunne nå hele vejen rundt om bygningen, men samtidig skal vi også kunne inspicere og have plads til pumper m.m.

Allerede ved 17 tiden var vi klar til kamp!

Vandet toppede omkring kl. 00:50 på 205 cm over daglig vandstand. 

Nedtagning:

Det er lige så let at opsætte, som at pakke sammen igen. 

Vi klikkede blot det hele fra hinanden, hvorefter vi spulede fri for tang. 

Derefter var det hele klar til at stable i kasser igen – Så det er klar til næste gang der loves om forhøjet vandstand i Faaborg. 

TAK:

En særlig TAK til alle der hjalp op til, under og efter stormfloden.

– Tak til ALLE ansatte, som hjalp med klargøring inden stormfloden, samt nedtagning dagen efter. 

– Tak til Simon “Fisker” som hjalp med klargøring/nedtagning.

– Tak til venner og familie som hjalp under hele stormen. Alt lige fra varm suppe natten igennem, pumpe-ekspertise, og generelt gav en hjælpende hånd og støtte gennem hele natten.